Dennis

Upgrade from Kharma to Ikigai power cords.

IKIGAI audio Strikes Again !!

Today I received my new power cords from IKIGAI audio and what a revealing it was!! Right out of the box there was more sense of ease, wider and deeper stereo image and all other super relatives as normally described in audio magazines . Simply more music evolving from my Kharma loudspeakers and that's what it's all about. Again this proves me what the importance is of pure and clean power and good power cords.

Stefan Wapstra

DiY audio member and large contributor to the DDDAC sonics

Ik heb heel veel geƫxperimenteerd met kabels, in het verleden, hele dure in huis gehad zoals Siltech, MIT, Audioquest, Nordost, Qed, Tranparant. Op dit moment zijn mijn kabels zelfgemaakt met fijnzilver en Furutech connectoren en spelen alles weg wat ik er tegenover zet. Ik denk dat ik redelijk kan inschatten hoe hij zijn kabels maakt, hoewel hij niet al zijn geheimen prijsgeeft, en ik verwacht dan ook goede kwaliteit.

Met de KANGAI interlinks ertussen; daar kan ik kort in zijn, die zijn mooier dan mijn interlinks. De klankbalans is wat warmer zonder detail te verliezen en passen heel mooi in mijn set (ik weet wat ik binnenkort moet gaan doen). Dit is met recht een topkabel! ... ze spelen op topnivo, het gaat nu om de klankbalans, past het in je set of niet... Ook hier denk ik dat er genoeg installaties zijn waar ze zullen excelleren...


Dutch customer

Sequel from 'Daughter of a Dutch customer' down below.

Upgrade from Pink Faun power cords to Kangai power cords

Sinds gisteren ook Ikigai KANGAI powercables aan mijn installatie. Nog niet veel platen gedraaid, voor digitaal mag het volgende al gezegd na slechts 1 dag spelen:

Vanaf gemiddeld goede opnamen gaat audio helemaal los van de speakers, is breder dan dat, ruimte van de mix wordt gereproduceerd, plaatsing met toegenomen focus, kracht en energie. Plaatsing geldt voor alle audio frequenties, midden zowel geplaatst als omlijnd, laag heeft richting en toegenomen definitie, afname van wolligheid en hoog heeft plaats in de ruimte en plakt geheel niet aan de speakers. Klank gaat mee van vriendelijk tot agressief als dat zo bedoeld is. Zeer muzikaal sterk op stemmen en instrumenten, klank elementen vallen op dezelfde plaats. Raffinement all over. Diepte van combo's passend bij behoud betrokkenheid tot orkesten met veel diepte.
Het is stapelen van goede resultaten bij toevoegen van meer Ikigai kabels, nergens afbreuk van eerdere effecten. Micro verder toegenomen met betere duiding van herkenbaarheid en herkomst kleine signalen.
Nou dit lijkt wel even genoeg, zou niet weten wat er nog te wensen valt. Ik ga snel weer luisteren!

Daughter of a Dutch customer

Upgrade from Sugure to Kangai interconnect

KANGAI, de interconnect met de gouden draad:

Het privé concert is geopend. De verschillende instrumenten worden beter hoorbaar en zijn extreem goed individueel te volgen. Details vallen gemakkelijker op binnen de compositie. Geluiden worden af gemaakt en blijven niet hangen, waardoor de muziek nog helderder en sprankelend wordt. Warmte omarmd de klanken zodat intenties onwijs duidelijk doorkomen. Het maakt machteloos en vult op dezelfde manier de ruimte met energie.

Deze kabel is extreem in alles. Het eerste dat opviel: breedte. Zeer natuurlijke klank met een breede spectrum en heel natuurlijke voortbrenging van de galm en ruimte. Extreem in overbrengen van emotie, Eva Cassidy trekt bij mijn vader en mij tranen. Harmonie tussen muzikanten zonder dat geluiden in elkaar overlopen. Totaal geen hardheid waarbij niets wordt weggelaten. Ssen zijn natuurlijker. Voorlopig helemaal niet uitgeluisterd. Heb nog lang niet alle aspecten op een rij.

Het is zondermeer een KILLER CABLE

Haar vader:

Analyse van deze kabel is lastig omdat de muziek de aandacht trekker is.
Kangai is een superieure kabel, muziek is natuurlijk, muzikaal en bevat veel emotie, onderscheid, plaatsing. Opvallende verschillen van deze Kangai tov de Sugure. De Sugure kan met mijn versterker een beetje terughoudender overkomen. Deze Kangai klinkt frisser, het hoog is niet alleen meer doortekend, er is ook een 'voller' hoog. (Op LP Tom Waits, blijft het bekkenwerk subtiel doorklinken). Ik had andersom verwacht bij deze materialenmix.
Dat geld ook voor het laag bij de Sugure, wat minder gedefinieerd is. Bij de Kangai zitten bas en base elkaar niet in de weg. Niet ingespeeld was het mid van de stemmen een tikkeltje forward, nu na een dag merk ik dit niet meer. Ook neemt de diepte fors toe.
Verstaanbaarheid is subliem. Mijn vrouw meldde bv dat haar in de slaapkamer opviel dat de teksten uitstekend te volgen zijn, ook bij heel laag volume (vermoed dat dit met de fase en timing te maken heeft). Bij live opnamen zijn de bijgeluiden uit het publiek beter te herkenbaar.
waar gaat dit heen na slechts een dag inspelen?? ik kan niet wachten op de Kangai power cables, die lieten ook al meer onderscheid en detail horen tijdens de demo zonder de Kangai interconnect in het spel...

Peter Veth

(Starter and moderator of MQA audio - developments Facebook group)

His quote: "IKIGAI cables have SOUL"

Rudo van AUDIO SENSE (Dutch company review)

Nieuwe ‘IKIGAI’ interlinks
In mijn actieve set heb ik mij nooit zo druk gemaakt om de bekabeling. Zeker de soort luidsprekersnoeren maakt niet veel uit; ik heb wel het een en ander geprobeerd. Waarschijnlijk omdat er bij de actieve aansturing tussen eindversterker en luidspreker alleen maar draad zit, de kabel, en de speaker daardoor een aardige ohmse belasting vormt. In tegenstelling tot passief gefilterde luidsprekers waar er impedantiedips kunnen optreden richting de 1 Ohm, soms lager. Dan heeft de versterker het zwaar en heeft de ls-kabel een invloed.
Voor de interlinks geldt echter hetzelfde als bij een traditionele audioset: de kabel heeft invloed. Of je deze groot of weinig vindt is aan jou ter beoordeling. De laatste 12 jaar gebruikte ik een heel fatsoenlijke kabel en genoot van de muziekweergave. In deze set gebruik ik totaal vier paar gebalanceerde kabel, alle van ongeveer 1 m lengte.
En toen kwam er een gelegenheid op mijn pad om deze kabels te verwisselen met de handgemaakte kabels van IKIGAI. Hij is erg enthousiast over deze kabel en ik waardeer zijn oordeel en was in voor een kabelavontuur. De kabelbedrading is van fijnzilver (999) met lucht als isolator, afgemonteerd met een uitstekende Neutrik XLR. In 1 meter stereopaar kabel zit 17 m fijnzilverdraad. Vanwege ook de ambachtelijke edelsmidvaardigheden kan hij het fijnzilver zo bewerken dat het een hoogwaardig audioproduct is geworden. Een hele klus om een metertje kabel samen te stellen. Ik begrijp nu wat meer van de soms absurd hoge kabelprijzen waarbij ook het een en ander aan tussenhandel zit.
En nu zitten de kabels aangesloten en luister ik al weer dagen naar de hernieuwde set. Het is genieten. Vreemd is wat de kabels met het geluidsbeeld doen. Mijn Open Baffle systeem had al een bijna eindeloze dieptetekening als dat in de opname zit, maar met de nieuwe kabels is het beeld naar voren uitgebreid. Met behoud van de diepte, maar ik zit nu dichter op de voorste muzikanten. Heerlijk is dat. Het klinkt ook allemaal gemakkelijker, krachtiger, rijker. Ik kan het geluidsvolume hoger zetten, het blijft prachtig mild. Het is lastig te omschrijven wat de invloed is van de kabel. Maar ik voel mij er zeer tevreden mee. Het klinkt gewoon levensechter. Het verschil tussen live muziek en via een audioset is altijd erg groot. Live ervaar je hoe geluid uit het niets met grote intensiteit kan ontstaan. Met de ruimte om het instrument heen, je hoort van alles. Hoe groot de ruimte is, etc. En met deze kabels klinkt het weer een stuk verder richting echt.
De omschrijvingen van het geluidsbeeld zijn inmiddels platgetreden paden en clichés. Je kunt aan de typeringen vaak de schrijver herkennen en soms ook de periode. Vroeger werden bij testen in Music Maker gitaren steevast bestempeld als ‘een dijk van een gitaar’, in audioland wordt tegenwoordig ‘weggespeeld’ nogal eens gebruikt. Alsof het een wedstrijd is… Nee natuurlijk niet, met mijn vorige kabels heb ik vele uren luisterplezier beleefd gedurende 12 jaar lang. Maar nu met de ‘IKIGAI’ bekabeling, wauuuw, dit klinkt bijzonder goed. Dit is zoooo leuk. Nieuwe geluiden ontdekken in de mij bekende muziek, beter horen wat de artiest bedoelde, beter de muziek doorgronden en intenser beleven. Je aanwezig wanen bij de opname, dat gevoel is zo sterk. Ik voel mij zeer bevoordeeld.
Vergeleken bij de fabrieksmerken en dan het allerhoogste segment zijn deze kabels zeer prijsvoordelig.

Ed (Dutch customer review)

Muziekbeleving met Ikigai kabels


In mijn installatie zit een serie Ikigai kabels, alle in 5N zilver: interlinks, speakerkabels en inmiddels ook stroomkabels naar verdeelblok en eindversterkers. Streamer en DAC zijn van een goede soort die stoorsignalen buiten houden net als de kabels. Digitale delen bevatten goede klokken. Eindversterker is een klasse A. Speakers zijn een tweeweg ontwerp. Voor de weergave van het octaaf onder de 40 Hz heb ik 2 eigenbouw subs, een aktieve laag doorlaat en klasse D versterkers.


Ik speel op hobby niveau zelf instrumenten, piano en saxofoon en doe ook af en toe mee bij optredens met pop en rock muziek. Ik ga graag naar jazz concerten, zowel heel klein akoestisch zonder versterking als natuurlijk grootschaliger met PA.

Jeffrey leerde ik een jaar of 2 geleden kennen, het contact is een vriendschap geworden met frequent over en weer bij elkaar luisteren. Voor mij was dit tevens een leerschool in het beluisteren van de klank van installaties en daarbij te ontdekken dat reproductie thuis naar hele andere niveaus kon :-)

Daarnaast mocht ik proefkonijn zijn toen Jeffrey startte met kabels bouwen. Wat heb ik geleerd van dit kabel avontuur als proefkonijn? Kabels zijn voor het reproduceren van muziek in al zijn rijkdom vele malen belangrijker dan ik voor mogelijk had gehouden.


De Ikigai kabels kwamen in fases waarbij middenklasse kabels werden vervangen. Ik ben aan de voorkant begonnen met vervangen, bij de kleinste signalen. Daarna kwamen de speakerkabels en als laatste een deel van de stroomkabels. De Auralics hangen nu nog aan middenklasse stroomkabels. Alle tussenstappen brachten een onmiskenbare verbetering in de weergave. Hoe kan ik de weergave beschrijven nu bijna alle kabels van Ikigai zijn geworden? Het inspelen sla ik over (ook dat was plezierig).


De weergave is een beleving geworden, het is nu een luisteren naar muzikanten. Instrumenten bevatten subtiliteit waarmee met de speelwijze een vertolking van de muziek wordt overgebracht. Dit is zowel voor de individuele muzikant, het samenspel als voor een heel orkest. In het luisteren wordt ik uitgenodigd om te delen in de opname. Dit licht ik graag toe. Bij veel vormen van muziekweergave elders ervaar ik een weergave die streeft naar dominantie om zo definitie op te dringen. Met de Ikigai kabels is dit anders, deze nodigen uit om te luisteren naar vertolking van de muziek op een vriendelijke wijze. Als je dat wilt luister je diep in de finesses en je mag ook de muziek over je heen laten komen. Live opnamen laten horen hoe een groep met elkaar speelt en hoe de mensen op elkaar reageren. Bij een bigband komt hier dan een grote klankrijkdom bij die een componist en dirigent weten te gebruiken. En bij een orkest is er de golvende respons tussen de partijen die het orkest vormen. Of je luistert naar de samensmelting van violen in een partij waarbij het individu niet verloren gaat. Heel organisch zonder verlies van de individuen in het geheel.Stemmen en zang verdienen een eigen paragraaf al zal dit een herhaling geven van wat bij instrumenten al duidelijk was. Vocaal werk is heel bijzonder omdat zowel de power als de kleine finesses van het klankopwekking van de stem te horen zijn waarbij een stem veel meer is dan stembanden. Hier ook weer zonder dat een enkel aspect de bovenhand krijgt en alle aandacht gaat trekken, het is een uitnodiging om naar de stem te luisteren en mee te gaan in de emotie. Koren zijn een samenspel van individuen en stemgroepen wat prachtige klankpaletten geeft.


Verrassend is om tot de ontdekking te komen dat deze klankpotentie al in de apparaten aanwezig was en er nu pas uit komt met deze kabels. Hoe is het meebeleven in de muziek, klank en samenspel te koppelen aan een analyse op gehoormatig vlak? In dynamiek ervaar ik geen beperking (de fysica van de speakers bevatten wel grenzen). Bij goede opnamen krijgen zang en instrumenten een eigen plaats in de ruimte. Muzikanten hebben een plaats op een podium waarvan de afmetingen bepaald zijn door de opname, hierbij ervaar ik geen namaak of pseudo ruimte. Geen pinpoint maar een hologram met trillende lucht in de omgeving. Bij een groter aantal muzikanten ontstaat geen versmering van het geluid tot een brei. Het erbij zijn is tastbaar en ook de hele kleine geluiden zijn herkenbaar geworden. Is er nog te schrijven over laag, midden en hoog? Nee, dit is een focuspunt dat verleden tijd is, het doet er niet meer toe, de muziek is in balans.

Verrassend is ook dat in de mix van pop- en rockmuziek, die toch meestal als studio opname tot stand gekomen is, de zang vaak goed is geplaatst en instrumenten een eigen plek hebben gekregen. Ook hier komt de muziek over al is de ruimte heel anders.


Het plezierige aan het ontbreken van dominantie is dat de muziek niet hoeft te drijven op een beperkt aantal aspecten in de opname. Het resultaat met deze Ikigai kabels is dat er vele goede opnamen zijn omdat bij het beluisteren het muzikale aspect overeind blijft. Mijn muziekverzameling is daarmee niet gedecimeerd tot een beperkt aantal goed klinkende CD's van een bepaalde soort. Dit stemt mij bijzonder tevreden want ik houd van veel soorten muziek, heb een brede verzameling en hier is in de volle breedte van te genieten. Dat genieten is verslavend. Door het ontbreken van agressie blijft vermoeidheid uit en is er lang te luisteren. Dit zijn de kabels die mij muziek, emotie en energie leveren. Elke keer opnieuw.


Jeffrey, je hebt iets heel bijzonders ontwikkeld, gefeliciteerd!

© www.ikigai-audio.com 2020
No portion of this website may be reproduced without the prior written consent of IKIGAI audio. All rights reserved. Developed by: IKIGAI audio